Elfi az elefánt plüss története

A számomra legkedvesebb plüssfigurámat egészen aprócskán, körülbelül 4 éves koromban kaphattam. Ő nem más mint egy elefánt kisfiú, kit Elfinek hívnak. Elfi nagy háttértörténettel rendelkezik,mivel gyermekkorom meghatározó alakja volt. A kiselefánt számtalan helyre elkísért engem, mint például az óvodába,kirándulásokra ,nyaralásokra, táborokba. Természetesen ő is rendelkezett saját hátizsákkal, baseball sapkával, és harisnyából készült ruhácskával, ami kis kezeslábasként volt szolgált neki.Szóval mindenhova magammal vonszoltam ami később meglátszott rajta, hiszen a szeme festéke megkopott az évek során. El is mesélem találkozásunk napját, egy napsütéses napon a családommal a helyi piacra látogattunk el, ahol a rengeteg áru mellett mi egy kisebb üzletbe mentünk ha jól emlékszem a Kisállatkereskedésbe, emellett volt egy Cipész üzlet, illetve itt több mindent árultak, akkor láttam meg őt,ott csücsült a többi figura között, és én egyszerre tudtam, őt nekem teremtették. Nem tudom mivoltát,hiszen valószínű,hogy ő már más gyermeké is ( nagyeséllyel használt)volt és ezt követően került a Cipészhez aki árulta őt.
Egy megható emlék, amikor anyukámmal az egyik közeli nagyvárosban sétáltunk,megláttam az egyik bolt kirakatában egy elefántot,és anyukámhoz fordultam : “Ő Elfi anyukája.”
A legemlékezetesebb emlékem vele az,hogy az oviban építettem neki fakockákból egy házikót és otthagytam az új birodalmába amíg én elmentem egy másik foglalkozásra az oviban és mire visszatértem, valaki szétrombolta, és hirtelen Elfit sem láttam, már pánikba estem amikor a sok kis fadarab alatt kikandikát a fülecskéje és így megtaláltam,gyorsan kiszabadítottam és magamhoz öleltem. Szegényke sokszor volt túsz is,mivel amikor a testvéremmel kiskorunkban veszekedtünk gyakran elrejtette előlem. Na és a neve honnan ered? Az már egy másik történet. Lassan 15 éve már ennek…
(Remélem sikerült bemutatnom kiskedvencem életét, tudom,hogy hosszú lett de a kedvenc plüssünket látván az ember szíve megnyílik.)

U.i.: Mint mindenkinek Elfinek is szüksége van egy plüssre és barátokra is,így egy oroszlán töltötte be ezt a szerepet nála.

Beküldő: Bedőcs Jutka